Home

Achtergrond 352 x bekeken

Kloof tussen arm en rijk in China steeds groter

De kloof tussen arm en rijk in China wordt steeds groter. Een rapport, opgesteld door minister van Landbouw Sun Zhengcai, stelt dat de inkomensverhouding tussen stad en platteland vorig jaar 3,28 tegen 1 was vergeleken met 3,23 tegen 1 vier jaar geleden, aldus het persbureau Xinhua.

Dat meldden de staatsmedia. De cijfers tonen vermoedelijk niet eens de echte verhoudingen. In werkelijkheid is de kloof waarschijnlijk nog veel groter. Uit onderzoek van de Chinese Academie van Sociale Wetenschappen kwam een verhouding van 6 tegen 1 naar voren. Dat komt onder meer omdat de gezondheidszorg en sociale zekerheid in de stad veel beter zijn.

Volgens Sun stijgt het inkomen op het platteland wel, maar groeit het salaris van de stedelingen nog veel sneller. Jaarlijks trekken miljoen mensen van het platteland naar de steden in de hoop op een beter leven. De communistische regering probeert de kloof tussen arm en rijk te verminderen omdat het een potentiële bron voor sociale onrust is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.