Home

Achtergrond 588 x bekeken

'Keuze voor fusie met Vleuten defensief'

"In zekere zin is de keuze om met Vleuten te fuseren defensief." Dat zegt Peter Bakker, directeur van Bloemenveiling Oost Nederland, in een fusiespecial van de veiling.

Bakker geeft aan dat de fusie met Veiling Vleuten aan de ene kant een fusie is uit kracht en passie. Beide veilingen kunnen immers -als de fusie doorgaat- een moderne, centraal gelegen veiling neerzetten met een sterke koopkracht en daarmee de beste prijsgarantie voor de kwekers.

Aan de andere kant is de fusie een defensieve keuze. Veiling Vleuten moest immers weg uit Utrecht, en als die veiling naar het oosten zou verhuizen, zou dat een negatieve invloed hebben op de koopkracht bij Bloemenveiling Oost Nederland. Bloemenveiling Oost Nederland gaat haar leden op 23 januari vragen om in te stemmen met de fusie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.