Home

Achtergrond 195 x bekeken

Kerstman moet naar Kirgizië

De Kerstman moet de Noordpool verlaten en zich definitief vestigen in het Centraal-Aziatische Kirgizië.

Dat is volgens het Zweedse adviesbureau Sweco de beste uitvalsbasis voor een efficiënt logistiek netwerk voor de bezorging van cadeaus tijdens Kerstavond.

Sweco bepaalde de beste plaats voor de kerstman op grond van plaatsbepalingen van de drukstbevolkte gebieden op aarde en de rotatie van onze planeet, belangrijk voor het vervoer per slee met vliegende rendieren.

De berekeningen wijzen uit dat de Kerstman per huis 34 microseconden heeft als er een gemiddelde snelheid wordt aangehouden van 6000 kilometer per uur. In totaal kan hij dan 2,5 miljard huishouden afwerken, aldus Sweco op zijn website.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.