Home

Achtergrond

Kerstboom op de Dam energiezuinig

De kerstboom op de Dam in Amsterdam gaat voor het eerst op de milieuvriendelijke toer.

De 18 meter hoge Nordmann krijgt 40.000 energiezuinige led-lampjes "die als kerststerren om de boom heen lijken te dansen'', aldus een woordvoerder van stadsdeel Amsterdam-Centrum vandaag. De gemeente gaf een lichtontwerper de opdracht dat de kerstboom "het stralende middelpunt moet zijn van Amsterdam''.

Energiebedrijf Nuon heeft getekend voor het ontwerp voor de feestverlichting van de kerstboom, die vanavond via het Damrak onder politiebegeleiding de stad wordt ingereden. Medewerkers van Nuon hangen de verlichting vrijdag en zaterdag in de spar. Voorzitter Els Iping van stadsdeel Amsterdam-Centrum en wethouder Tjeerd Herrema zullen de lichtjes maandagavond ontsteken.

Net als voorgaande jaren schenkt het stadsdeel ook aandacht aan de verlichting van de lantaarnpalen op de Dam. Dit keer krijgen de lantaarnpalen de vorm van rokjes. "Zo krijgt het plein een extra feestelijke dimensie in de laatste weken van 2007'', aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.