Home

Achtergrond

Kerst 2007 zit er op voor kerstboomkweker

Kerstmis 2007 is al zo'n beetje achter de rug voor De Buurte Kwekerijen uit Oene. De kwekerij begint zo langzamerhand met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Na sinterklaas wordt het rustiger bij De Buurte. Deze week is de kwekerij bezig met naleveringen. Op korte termijn worden de landerijen schoongemaakt en beginnen de voorbereidingen op Kerstmis 2008. Elk jaar plant het bedrijf 10 tot 12 hectare nieuwe bomen aan, meldt dagblad de Stentor vandaag.

Het kerstbomenseizoen begint in de zomer. Dan worden de mooiste exemplaren gemarkeerd. In augustus start de verkoop. De Buurte levert vooral aan tuincentra. Ongeveer 10 procent is bestemd voor export naar Italië, Portugal, Estland en Roemenië.

Eind oktober start de kwekerij met het oppotten van de bomen. Enkele weken later begint de levering. Tijdens de megaoperatie werken de vijftig vaste medewerkers op volle kracht. Een groep van 25 tot 30 Polen staat hen bij. "Op 5 december moet 98 procent van de bomen bij de afnemers zijn", vertelt Gerrit Tessemaker van De Buurte Kwekerijen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.