Home

Achtergrond

Kanker eist 7,6 miljoen levens in 2007

Ongeveer 7,6 miljoen mensen wereldwijd zijn in 2007 overleden aan kanker. Dat maakte de Amerikaanse Kankervereniging vandaag bekend. Meer dan 12 miljoen mensen kregen dit jaar te horen dat ze de ziekte hebben.

In westerse landen werd bij 5,4 miljoen mensen de diagnose kanker gesteld en overleden er 2,9 miljoen. In ontwikkelingslanden werd bij 6,7 miljoen mensen kanker geconstateerd en overleden 4,7 miljoen mensen aan de ziekte, bij gebrek aan goede behandelmethoden en vroege diagnose.

Bij mannen komen prostaat-, long-, en darmkanker het vaakst voor in westerse landen en long-, maag-, en leverkanker in ontwikkelingslanden. Bij vrouwen zijn dat long-, borst-, en darmkanker in het westen en in ontwikkelingslanden borst-, baarmoederhals-, en maagkanker.

Kanker wordt in 15 procent van de gevallen veroorzaakt door een infectie, maar roken en vet voedsel hebben het aantal diagnoses wereldwijd verhoogd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.