Home

Achtergrond

Kamerleden opgelucht, maar 'nog lange weg te gaan'

Opluchting en blijdschap overheersen in de reacties van meegereisde Tweede Kamerleden op de afloop van de klimaattop op Bali. Maar het zal nog het nodige werk vergen voor er een nieuw klimaatverdrag ligt.

"Het heeft nog nooit zo lang geduurd en het is nog nooit zo spannend geweest. We hebben tegelijk een record en een dieptepunt bereikt'', zei CDA-milieuwoordvoerster Liesbeth Spies zaterdag. Ze is niet tevreden met het resultaat: "Europa en Nederland hadden veel concretere doelen willen bereiken.''

"Een halve stap, die een hele had moeten zijn. Maar we stonden op het randje van helemaal niks'', stelde Diederik Samsom (PvdA). De schuldige is volgens hem de VS. De weg naar een nieuw klimaatverdrag is nog lang. "De basis is gelegd, maar ik hou mijn hart vast voor de onderhandelingen die volgen.''

Paulus Jansen van de SP is niet ontevreden: "Het is al met al het beste resultaat. We moeten het er maar mee doen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.