Home

Achtergrond 1 reactie

Kabinet helpt bij schade stroomstoring Bommelerwaard

Het kabinet neemt de afhandeling van de schade als gevolg van de stroomstoring in de Tieler- en Bommelerwaard op zich.

Schadeclaims worden door overheid en verzekeraars beoordeeld en waar nodig keert de Staat uit. Gedupeerden kunnen hun claims indienen bij hun verzekeraar, waarna die samen met de Dienst regelingen, een agentschap van het ministerie van Landbouw, de rechtmatigheid ervan beoordelen.

Daarnaast onderzoekt het kabinet de precieze aansprakelijkheid voor de stroomstoring, die vorige week bij ongeveer 100.000 mensen enkele dagen de elektriciteit weghaalde. De storing ontstond nadat een Defensie-helikopter tijdens een oefening een hoogspanningsmast ramde, waardoor de stroomkabels over de Waal knapten. Het kan dat uiteindelijk ook andere partijen mede-aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) zei vandaag na afloop van de ministerraad dat de overheid samen met de verzekeraars de schade zal inventariseren en afwikkelen. Daarnaast zal de overheid de crisisbestrijding evalueren, aldus Ter Horst. Gekeken wordt dan naar de duur van het herstel en naar het crisismanagement.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    bert

    Ik denk dat dit een drukfout is!
    Het moet niet zijn : Het kabinet neemt de kosten van de storing voor zich, maar :
    De belastingbetaler neemt de kosten voor zich!

Of registreer je om te kunnen reageren.