Home

Achtergrond

Jumbo opnieuw populairste supermarkt

Supermarktketen Jumbo is van alle Nederlandse supermarkten het populairst bij zijn klanten.

Dit blijkt uit het vandaag gepubliceerde kerstrapport van onderzoeksbureau GfK, in opdracht van Foodmagazine. Het is de tiende keer dat de Brabantse supermarkt de beste waardering weet op te strijken.

Jumbo scoort met een 7,66 goed, omdat het supermarktconcern zowel op het gebied van service als op prijzen kan concurreren. Jan Linders en Poiesz eindigden respectievelijk als tweede en derde met een 7,57 en een 7,56.

GfK doet twee keer per jaar onderzoek naar de waardering van klanten voor hun supermarkt. Hieraan doen ongeveer 6000 huishoudens mee. Zij beoordelen hun eigen supermarkt op netheid, versaanbod, assortimentskeuze, kwaliteit, lage prijzen, aanbiedingen en de vriendelijkheid van het personeel.

Marktleider Albert Heijn is gedaald van plaats drie vorig jaar naar plaats vijf nu. Hoewel de supermarkt de afgelopen jaren het dure imago wist af te schudden door voorop te lopen in een prijzenoorlog in de sector, loopt het prijsimago nu weer iets terug. Het concern plant nieuwe intiatieven om het prijsimago te verbeteren, zoals extra hamsterweken in juni.

Ook op het hoofdkantoor van Dirk zal niet gejuicht worden om de scores van de drie formules Digros, Bas en Dirk. Digros daalt van plaats vijf naar zestien, terwijl ook Bas en Dirk enkele plaatsen daalden. Bij deze formules moet vooral het versaanbod moet het ontgelden, net als de netheid van de winkels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.