Home

Achtergrond 172 x bekeken

Joran van der Sloot komt vrij

Joran van der Sloot wordt vanmiddag om twee uur (lokale tijd) op vrije voeten gesteld.

Dat heeft de rechter-commissaris besloten. Ook hij volgde de redenering van het gerechtshof dat er onvoldoende aanwijzingen zijn dat Van der Sloot betrokken is bij een geweldsmisdrijf tegen de Amerikaanse Natalee Holloway.

Het Openbaar Ministerie (OM) had de beslissing "enigszins verwacht'' toen deze week ook de broers Deepak en Satish K. (Kalpoe) naar huis mochten. "Het dossier voor Joran was hetzelfde als voor de twee andere verdachten'', reageert Hans Mos, hoofdofficier van justitie op Aruba. "De beslissing geeft stof tot nadenken over een definitieve besluitvorming.'' Binnenkort neemt hij een beslissing of hij de zaak seponeert of overgaat tot vervolging van de verdachten.

Door de beslissing van het hof, dat een oordeel heeft afgegeven over de bewijzen in het onderzoek, vindt het OM het instellen van hoger beroep tegen de beslissing van de rechter-commissaris zinloos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.