Home

Achtergrond 1 reactie

Inzameling vlees voor Voedselbanken

De Stichting Samenwerkende Moslim Hulporganisaties (SMHO) zamelt met steun van Cordaid tijdens het komende Offerfeest van 20 tot 24 december via moskeeën en islamitische slagerijen in Nederland vlees in.

Het vlees wordt verwerkt tot worsten en Turkse pizza's en deze producten worden in januari aangeboden aan de Van Harte Resto's (sociale eetgelegenheden), Voedselbanken en centra voor dak- en thuislozen. SMHO en Cordaid leveren op deze manier een bijdrage aan de armoedebestrijding in Nederland.


Gedurende de feestdagen van het Offerfeest kunnen mensen bij moskeeën en Islamitische slagerijen in 11 grote steden vlees aanbieden. Vertegenwoordigers van moskeeën, Turkse organisaties en politici van Turkse afkomst helpen bij de inzameling.

In overleg met stichting Regenboog (stichting voor opvang van verslaafden en dak- en thuislozen) en Van Harte Resto's worden in januari offerfeestmaaltijden opgezet. Het verwerkte vlees wordt tijdens maaltijden van 27 tot 31 jauari in de steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam aangeboden.

Het Offerfeest wordt gevierd tijdens de Hajj, de jaarlijkse pelgrimage naar Mekka in Saudi-Arabië. Tijdens dit feest slachten zij die het kunnen betalen een dier (veelal een schaap) als symbool voor Abraham's offer. Het vlees wordt - net als de aalmoezen die tijdens de Ramadanmaand worden ingezameld - uit het oogpunt van solidariteit en hulp onder de armen en behoeftigen verdeeld.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gj

    ideale gelegenheid voor Thieme cs, Wakker Dier enz om daar eens te gaan posten en protesteren.
    Ben benieuwd hoe het dan afloopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.