Home

Achtergrond 2 reacties

Investeren in de melkrobot?

We gaan uit van het volgende melkveebedrijf:
- 100 melkkoeien;
- gezinsbedrijf: je bent als ondernemer (40) volledig werkzaam in het bedrijf, je vrouw werkt parttime buitenshuis en werkt beperkt mee op het bedrijf. De kinderen zijn nog jong, bedrijfsopvolging is niet aan de orde;
- je wilt als ondernemer je bedrijf verder ontwikkelen met als doel nog enkele decennia een boterham te kunnen verdienen en te zorgen dat bedrijfsopvolging in ieder geval een serieuze optie kan zijn voor (één van) je kinderen.

In de studiegroep waar je lid van bent zeggen enkele collega’s dat het verstandig is om te investeren in een melkrobot. Je besluit die uitdaging aan te gaan en zet op een rij hoe een dergelijke stap voor jouw bedrijf kan uitpakken.

Opdracht: Geef aan hoe je met dit bedrijf zou kunnen overstappen naar robotmelken. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsomvang, aantal robots et cetera. Motiveer je antwoord.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tineke

  heaaYY kerel!! hoe ist nouw met je??
  ik ken je niet! maar ik wil ff seg dat je een mooi koppi heb!!
  kuskus

 • no-profile-image

  gert

  ja doen, maar zorg wel dat je wat overcapaciteit hebt,en koeien met niet te korte achterspenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.