Home

Achtergrond 192 x bekeken

'Ikea sterkste merk van 2007'

Nederlanders vinden Ikea het sterkste merk. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse merkenonderzoek van het reclamebureau Consult Brand Strategy.

Ikea, dat recent ook werd uitgeroepen tot de beste winkelketen van 2007, wordt ervaren als vernieuwend en trendy, aldus André Soff van het bureau. De tweede plek wordt ingenomen door Google, gevolgd door CliniClowns als derde sterkste merk in Nederland.

Opvallend is volgens het reclamebureau de snelle opkomst van Google, dat twee jaar geleden nog op de 16e plek prijkte. "Dingen die met internet en techniek te maken hebben, zijn op dit moment heel aantrekkelijk'', aldus directeur André Soff van het reclamebureau. De sterkste nieuwkomer van 2007 is Marktplaats.nl. De veilingsite kwam terecht op de 35e plaats. Soff: "De kracht van de site is zijn populariteit.''

Voor het onderzoek zijn 1500 personen naar hun mening gevraagd en ruim duizend merken beoordeeld op onder meer bekendheid en imago. Vanaf volgend jaar wordt het Nederlandse onderzoek jaarlijks uitgevoerd.

Consult Brand Strategy is onderdeel van de Amerikaanse communicatieorganisatie Young & Rubicam, dat sinds 1993 wereldwijd geregeld 34.000 merken meet op hun merkwaarde en merkbeleving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.