Home

Achtergrond 158 x bekeken

Iets meer topinkomens bij de overheid

In de (semi)publieke sector verdienden vorig jaar 1115 ambtenaren en functionarissen meer dan het gemiddelde ministerssalaris van 171.000 euro bruto.

Dat is iets meer dan de 1080 personen die in 2005 bij de overheid meer verdienden dan een minister.

Dat blijkt uit een overzicht dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Gemiddeld verdienden de topverdieners in de (semi)publieke sector vorig jaar 202.957 euro.

De groep topinkomens komt in 2006 in totaal uit op 1374 personen als ook de functionarissen die door een ontslagvergoeding boven het jaarloon van een minister uitkwamen, worden meegerekend. Dat is weer minder dan de ruim 1500 man die vorig jaar werden geteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.