Home

Achtergrond 1 reactie

'IJzerertsprijzen 30 tot 35 procent omhoog in 2008'

De prijzen van ijzererts zullen volgend jaar naar verwachting met 30 tot 35 procent stijgen. Dat heeft Louis Schorsch, een directeur van de Amerikaanse divisie van staalconcern ArcelorMittal, gisteren gezegd tegenover persbureau Reuters.

"De stijgingen zullen eerder in de buurt komen van 50 procent dan 20 procent'', aldus Schorsch. Dit jaar zijn de prijzen van ijzererts met 9,5 procent gestegen en vorig jaar met 19 procent. Dat had vooral te maken met de grote vraag naar staal in Aziatische landen zoals China.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Cornelis van Leeuwen

    Speculatie en kartelvorming is de basis dat de gehele economie in gevaar komt door enkele grote staal producenten, die welleswaar miljarden hebben geinvesteerd maar nu de macht naar zich toe trekken.
    Een niet gewenste ontwikkeling.
    De olieproducenten hebben de toon gezet, wat gaat er nog meer komen?

Of registreer je om te kunnen reageren.