Home

Achtergrond 186 x bekeken

IJsbaan FlevOnice zaterdag open

's Werelds langste kunstijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen opent morgen de deuren voor het publiek.

Dat meldde eigenaar Henk Ketelaar vandaag. In eerste instantie zou 1 december op de baan worden geschaatst, maar door harde wind en lage temperaturen was er geen ijs en ging het feest niet door. Delen ijs waren weggewaaid.

Veel schaatsliefhebbers hoorden het nieuws te laat en waren al naar Biddinghuizen gereisd. Zij konden alleen nog een kijkje nemen bij de baan, die niet in de standaard ovaalvorm is aangelegd, maar verschillende bochten heeft. Daardoor krijgt de ijsbaan het karakter van een Formule 1-circuit.

Twee weken had FlevOnice nodig om de schade te herstellen. Inmiddels is het ijs over de complete lengte van de baan 7 centimeter dik en kan het tegen een stootje.

Bekijk een filmpje over FlevOnice op Ophetland.tv

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.