Home

Achtergrond

Humana-top waarschuwt leveranciers

Bestuur en management van het Duitse zuivelconcern Humana Milchunion hebben de leveranciers per brief gewaarschuwd om de binding met de coöperatie niet bij het oud vuil te zetten in de jacht op een zo hoog mogelijk melkprijs.

Daarmee reageert de concernleiding op het besluit van honderd leveranciers om hun lidmaatschap per 1 januari te beëindigen.

Volgens bestuur en directie is sprake van een overhaast besluit en onderschatten de opzeggers de waarde van een langdurige leverantierelatie met een eigen coöperatie. ”De vorming van zelfstandige leverantiemaatschappijen of de verkorting van de opzeggingstermijn schept niet meer waarde, maar zorgt alleen maar voor hogere beheerskosten en verzwakking van de positie op de markt”, zo menen zij.

Tevens zijn ze van oordeel dat Humana een leidende rol speelt bij de totstandkoming van het melkprijsniveau, terwijl de coöperatie niet te maken heeft met extreme maximering van de winst.

Met de opzeggers is voorafgaande aan het rondschrijven tevergeefs overleg gevoerd om het besluit teruggedraaid te krijgen.
De uittreders (met samen 50 miljoen kilo melk) blijven bij hun kritiek dat Humana de melkprijs naar beneden praat. Ze zijn ook niet te spreken over het informatiebeleid van het concern.

Of registreer je om te kunnen reageren.