Home

Achtergrond

Hoe ga je de tijd besteden?

We gaan een stapje verder: de twee robots zijn inmiddels geïnstalleerd. Je werkritme verandert sterk. Je hoeft niet meer tweemaal daags te melken, maar bent wel ‘oppiepbaar’ voor storingen. In het begin was het wel wennen, maar je zit nu helemaal in het nieuwe ritme. Je merkt dat je door de robots zelf tijd overhoudt, die kun je ergens anders aan besteden. We geven hiervoor vier mogelijkheden:
- je wordt actiever in het verenigingsleven, de politiek en/of de standsorganisatie;
- je blijft de tijd steken in het bedrijf, maar nu in andere zaken dan melken, zoals de administratie, een neventak (bijvoorbeeld boerencamping) of meer eigen mechanisering op je bedrijf (bijvoorbeeld minder loonwerk en een eigen opraapwagen);
- je besteedt meer tijd aan privézaken, bijvoorbeeld je gezin, familiebezoek of activiteiten met vrienden;
- een andere invulling, namelijk …

Opdracht: Maak een keuze (overleg desgewenst met je partner) uit een van de vier mogelijkheden en motiveer je keuze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.