Home

Achtergrond

Historische landgoederen in kaart gebracht

Historische buitenplaatsen en landgoederen is het onderwerp van een nieuw boek.

Het bijdragen aan de instandhouding van dit kwetsbare culturele erfgoed is de doelstelling van het uitbrengen van het boek. Stichting Vrienden Particuliere Historische Buitenplaatsen, Stichting Vrienden Particuliere Landgoederen en Gastvrije Landgoederen zijn de initiatiefnemers van het boek met de titel Buitenplaatsen ontsloten, landgoedelementen nader bekeken.

Nederland telt vele honderden particuliere landgoederen en buitenplaatsen. De meeste in het boek voorkomende buitenplaatsen, kastelen en landgoederen zijn nog steeds particulier eigendom. Het boek wordt op dinsdag 11 december gepresenteerd op het Gelderse Kasteel Middachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.