Home

Achtergrond 234 x bekeken

Helikoptervlucht België loopt uit op drama

Een crash van een helikopter even ten noorden van de Belgische hoofdstad Brussel heeft vandaag aan vijf mensen het leven gekost.

Dat hebben Belgische media gemeld op gezag van brandweer, politie en het parket van Brussel.

De helikopter, die volgens ooggetuigen moest uitwijken voor een hoogspanningskabel, stortte neer in een veld in Merchtem, Vlaams-Brabant. De helikopter was van een particulier bedrijf in Kortrijk-Wevelgem. Het zou kort voor de crash een motorstoring hebben gehad. Volgens een woordvoerder van de politie ging de helikopter in "overdrive''. Getuigen hoorden vlak voor de crash een enorm lawaai. Er was geen sprake van brand.

De doden zijn een echtpaar en hun 24-jarige zoon, 21-jarige dochter en de vriendin van de zoon. Ze waren op een kerstuitstapje. De vader was de piloot. Alle slachtoffers zijn Belgen uit de buurt van Wevelgem.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.