Home

Achtergrond 165 x bekeken

Helft jongeren: geen leven zonder messenger

Ruim 55 procent van de jongeren zegt zich geen leven te kunnen voorstellen zonder MSN-messenger.

Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerd onderzoek onder 2800 gebruikers van de chatservice.

Ook blijkt voor jongeren de computer het belangrijkste apparaat in hun leven, twee keer zo belangrijk als de telefoon en zelfs vijf keer zo belangrijk als de televisie. Iets minder dan 70 procent van de ondervraagden beschouwt het internet als belangrijkste bron voor nieuws, roddels en vermaak.

Verder heeft bijna de helft van de jongeren wel eens een liefde leren kennen via Windows Live Messenger.

Er vinden in Nederland elke maand 2,5 miljard gesprekken plaats via de messenger door ongeveer zes miljoen accounts. Het gemiddeld aantal contactpersonen is 83.

Volgens Microsoft msn'en jongeren gemiddeld zes uur per week. Ook andere internetdiensten van Microsoft kennen een groot bereik. E-maildienst Hotmail heeft 6,5 miljoen accounts. Microsoft telt ongeveer 2,3 miljoen Spaces (de fotouitwissel- en blogdienst van Windows Live) en MSN.nl kent een uniek bezoek van 3,4 miljoen gebruikers per maand.

Ter ere van de nieuwe Windows Live-campagne 'Live is nothing without you' krijgen de Nederlandse gebruikers van Windows Live-diensten en bezoekers van MSN.nl een dag lang 'de macht'. Op 12 december is de portal van de gebruiker. Iedereen in Nederland kan die dag zijn/haar eigen bericht insturen dat vervolgens voor miljoenen bezoekers te zien is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.