Home

Achtergrond

Grote prijsverschillen voor storten bouwafval

Gemeenten brengen zeer uiteenlopende tarieven in rekening voor het storten van bouwafval.

In sommige plaatsen is het gratis, in andere moet voor een gemiddelde hoeveelheid bouwafval tot 440 euro worden betaald. Dat blijkt uit onderzoek dat de Vereniging Eigen Huis vandaag heeft gepubliceerd. Het gaat om een steekproef onder veertig gemeenten. De belangenvereniging van huizenbezitters noemt de verschillen in tarieven te groot.

Volgens Eigen Huis brengt een derde van de gemeenten niets in rekening voor het storten van bouwafval. Gemiddeld kostte het pakket van ruim 2 kubieke meter aan afval dat de vereniging wegbracht, 159 euro.

Van de onderzochte gemeenten is Den Bosch met 440 euro de duurste. Andere plaatsen waar het storten van bouwafval veel kost zijn Sittard-Geleen, Haren, Assen en Sliedrecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.