Home

Achtergrond

Grote brand in 't Zandt legt schuren in de as

Een zeer grote brand in het Groningse dorpje 't Zandt heeft vandaag twee grote schuren in de as gelegd.

Dat heeft de brandweer in Groningen vandaag gezegd. De brand is waarschijnlijk niet het werk van de pyromaan die het Groningse dorpje al een tijd in zijn greep houdt. Volgens de politie is de oorzaak vermoedelijk een oververhitte kachel.

De brand brak rond 11.30 uur uit in de nok van een van de schuren, die hoorde bij een woonboerderij. De brandweer kon niet voorkomen dat ook een naastgelegen schuur in vlammen op ging. Er zijn meerdere korpsen ingezet om de brand te bestrijden.

Volgens de brandweer hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Een onbekend aantal dieren kon tijdig worden gered. Omdat er asbest is vrijgekomen, is de omgeving van de boerderij voor enkele dagen afgezet voor het verkeer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.