Home

Achtergrond 242 x bekeken

Groothandel: 'Afzetmarkten spreiden'

De groothandel schat in dat de exportwaarde van bloemen en planten dit jaar uitkomt op bijna 5,5 miljard.

Ook voor volgend jaar verwacht de handel groei, maar de spreiding van afzetmarkten en een goede infrastructuur zijn daarbij wel van groot belang.

De export van bloemen en planten stijgt over 2008 waarschijnlijk met 4 procent, en komt uit op een omzetwaarde van 5,5 miljard euro. Dat schat het HBAG (Hoofd Bedrijfschap Agrarische Groothandel) in op basis van cijfers tot en met november. Deze groei is volgens het HBAG deels te danken aan de spreiding van de afzetmarkten, waarmee de groothandel ook in 2007 vooruitgang heeft geboekt.

De export naar landen in Oost-Europa nam dit jaar bovengemiddeld toe. Zo gingen er 20 procent meer bloemen en planten naar Rusland en 18,5 procent meer naar Polen. De export naar verderweg gelegen vliegbestemmingen kromp juist, waardoor de groothandel nog meer nadruk wil leggen op groei binnen Europa. Daarbij blijft de handel, net als in eerdere jaren, benadrukken hoe belangrijk een goede infrastructuur is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.