Home

Achtergrond 242 x bekeken

Grondwateroverlast bij 42.000 huizen Noord-Holland

Meer dan driekwart van de gemeenten in Noord-Holland kampt met overlast door te hoge of te lage waterstanden.

In totaal gaat het om 42.000 woningen. Dit staat in een recent onderzoek van de Grontmij in opdracht van de provincie Noord-Holland. De provincie maakte de resultaten vandaag bekend.

Aan het onderzoek deden 44 van de 61 gemeenten in Noord-Holland mee. De overlast bestaat bijna overal uit water of vocht in kruipruimtes. Natte tuinen, vochtoptrek of schimmelvorming in de woning komen ook vaak voor.

De gemeenten pakken de overlast aan door extra drainagesystemen aan te leggen. Dat heeft maar in 14 procent van de gevallen geleid tot een structurele oplossing. In 54 procent van de gevallen lukt dat maar gedeeltelijk.

De gemeenten hebben er behoefte aan technische en juridische kennis uit te wisselen over de aanpak van grondwaterproblemen in stedelijk gebied. De provincie wil het initiatief nemen voor een platform grondwaterbeheer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.