Home

Achtergrond 206 x bekeken

'Grond in Emmapolder is uit voorzorg gekocht'

De initiatiefnemers van projecten in de Eemshaven, waaronder een energiecentrale, hebben uit voorzorg grond in de Emmapolder gekocht.

Of op deze grond natuurcompensatie moet plaatsvinden, is nog onzeker. Dat antwoordt minister Gerda Verburg (LNV) op vragen van CDA en VVD. Beide partijen vrezen, met LTO Noord, dat goede landbouwgrond in de polder wordt opgeofferd om de centrale mogelijk te maken.

Volgens Verburg is net een eerste vergunningaanvraag vanwege de Natuurbeschermingswet voor een Eemshavenproject de deur uit. Die vergunningprocedure moet duidelijk maken of door dat project beschermwaardige natuur wordt aangetast. Is dat het geval, dan hebben de initiefnemers de plicht dit te compenseren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.