Home

Achtergrond 283 x bekeken

Groenlabelkas en emissiearme stallen vallen alsnog onder MIA en Vamil

Investeringen in emissiearme stallen en Groen Label Kassen komen met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2007, in aanmerking voor fiscale steun via de Vamil- en MIA-regeling. De regeling is inmiddels gepubliceerd in de Staatscourant.

Voor emissiearme én diervriendelijke stallen voor varkens en pluimvee en Groen Label Kassen geldt een aftrekpercentage van 40 procent. De eisen om in aanmerking te komen voor de regeling zijn echter wel flink aangescherpt, met name voor kassen. Hiervoor is gekozen omdat afgelopen jaar door investeringen in kassen het budget fors is overschreden.

De overgangsregeling voor Groenlabelkassen (GLK) maakt het voor belichtende groentetelers vrijwel onmogelijk om nog voor de Milieuinvesteringsaftrek (MIA) in aanmerking te komen. In afwachting van het nieuwe certificatieschema is het bestaande schema namelijk flink verzwaard.

Een pluspunt van de overgangsregeling is dat ze met terugwerkende kracht per 1 januari geldig is. Ondernemers die dus al eerder dit jaar overeenkomsten hebben gesloten, kunnen dus nog wel gebruik maken van de regeling. Dat moet wel binnen drie maanden na het aangaan van de overeenkomst.

Meer informatie Wijzigingsregeling uit de Staatscourant
Lees ook Nog maar weinig kassen in aanmerking voor MIA

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.