Home

Achtergrond 260 x bekeken

Groei uitvoer groente en fruit versnelt

De totale export van verse Nederlandse groente en fruit is de eerste tien maanden van 2007 met 3 procent gegroeid in vergelijking met dezelfde periode in 2006.

Over de eerste negen maanden bedroeg de volumegroei nog 1 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw verzameld door het KCB.

De uitvoer naar Duitsland is stabiel gebleven met 831 miljoen kilogram. Er is meer peen, prei, peer, spruitkool en courgette naar Duitsland gegaan, maar minder champignon komkommer, paprika, witlof, sluitkool en krop- en ijsbergsla.

De uitvoer naar Groot-Brittannië is met 3 procent gedaald, van 329 naar 319 miljoen kilogram. Er is minder peer, champignon, tomaat, peen en aardbei naar Groot-Brittannië gegaan. Er is wel meer appel, paprika en prei naar het VK uitgevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.