Home

Achtergrond 172 x bekeken

Gore alleen als presidentskandidaat terug in politiek

De gewezen Amerikaanse vicepresident en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 2007 Al Gore keert alleen terug in de politiek als hij een gooi doet naar het Amerikaanse presidentschap.

Dat zei hij gisteren in een vraaggesprek met de nieuwszender CNN. Gore zei overigens niet te verwachten dat hij ooit terugkeert in de politieke arena.

De kersverse Nobellaureaat wenste geen steunbetuiging uit te spreken voor een van de Democratische kandidaten voor het presidentschap. In de Verenigde Staten is lange tijd reikhalzend uitgekeken of Gore een zogenoemde 'endorsement' zou afgeven en aan wie hij dat dan zou doen. Een baan in een komende regering wees hij resoluut van de hand.

Volgens Gore maakte het politieke klimaat van vandaag de dag het kandidaten zeer moeilijk om klimaatverandering als topprioriteit naar voren te schuiven. Hij wilde geen antwoord geven op een vraag over de milieuvoorstellen van presidentskandidate Hillary Clinton.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.