Home

Achtergrond

Girlpower

Natuurlijk moet de juiste persoon op de juiste functie zitten. Maar als dat dan een vrouw is, kan ik dat persoonlijk altijd kei mooi vinden. Die geeft er toch vaak wat meer kleur en sjeu aan! Nou denk je, waar heeft die het toch over? Ik zal wat voorbeelden noemen van Powervrouwen met een missie.

Op internationaal gebied hebben we Neelie Kroes. Die heeft een lange en indrukwekkende carriere gehad en is nu Eurocommissaris voor Mededinging. Regelmatig in het nieuws, en ze gooit immense boetes naar multinationals. Staat op 2 benen dus.

Rita Verdonk, tja, je houdt van haar of niet, maar ze maakt wel indruk. Ze durft tenminste wel te zeggen wat ze denkt en gaat discussie over de echte problemen van dit land niet uit de weg. En intussen zet ze ook nog een hele fractie op z’n kop. Slimme zet of niet, bij de volgende verkiezing zullen we weten wat de rest van Nederland daarvan vindt.

Prinses Maxima. Nadat Nederland aan haar heeft moeten wennen, heeft ze nu toch menig hart gestolen. Zij zet zich in voor onze belangen en strijdt intussen ook heel slim voor de problemen in haar vaderland door zich hard te maken voor de Microkredieten. Nee, in mijn ogen werkt ze hard voor haar aanstaande nieuwe titel: koningin.

Onze eigen Gerda Verburg, de eerste vrouwelijke minister van landbouw, begon sterk. Maar ik had gehoopt op meer spierballen-taal in haar reactie op het (weer) verlaat uitbetalen van de toeslagrechten. Wordt vervolgd dus.

En om het eens over een hele andere boeg te gooien: voormalig zakenvrouw van het jaar Marlies Dekkers. Zij bouwt met haar lingerielijn (ja mannen, ideetje voor de kerst?) een heel internationaal lingerie-imperium op.

Ja, je ziet het, ik kan zo nog lang doordraven over vrouwen die ik bewonder.
Maar dan Marianne Thieme en haar wederhelft Esther Ouwehand, nee, die horen wat mij betreft niet in dit lijstje thuis. Ze halen bij mij letterlijk het bloed onder mijn nagels uit. Met al die (vaak onbenullige) kamervragen, vooroordelen en veroordelen sluiten die twee zich op in kooitjes. Ze proberen heel mijn sector onderuit te halen, daarbij handig gebruik makend van de media.
Ja , ik voel me dan ook vaak persoonlijk aangevallen. Ik ben eigenlijk harstikke trots op onze agrarische sector en alles wat daarmee samenhangt. Heel de voedselketen, echt een peiler voor de Nederlandse economie.

Wij werken 7 dagen in de week, met liefde en plezier, met onze dieren op ons bedrijf en je hoort haar dan met een stalen gezicht zulke ontzettend negatieve uitlatingen doen over de Nederlandse veebedrijven en haar vegetarische promotietour.
Ik ben blij dat de Nederlandse consument onze producten wel waardeert (en de inwoners van de delen in de wereld waar voedsel niet in overvloedt is). Nu maar hopen dat die mensen met de volgende Kamerverkiezing weer eens op een echte politieke partij gaan stemmen!

Of registreer je om te kunnen reageren.