Home

Achtergrond 203 x bekeken 1 reactie

Gevaarlijk afval gedumpt in natuurgebied op Texel

Een voorbijganger heeft donderdag in een natuurgebied van Staatsbosbeheer op Texel een gedumpte partij zwaar chemisch afval gevonden.

Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Het gaat onder meer om autobanden, lege jerrycans, een leeg vat dat werd gebruikt voor benzine, kalk om lijnen mee te trekken op een voetbalveld, een televisie, een cementton en twee viskisten met daarin een partij munitie.

Een politiewoordvoerder weet niet of de natuur schade heeft opgelopen als gevolg van het gevaarlijke afval. Het afval is inmiddels geruimd. De politie neemt de zaak hoog op en heeft een onderzoek ingesteld, aldus de woordvoerder. "De mensen zijn erg verbolgen over het feit dat dit afval daar is gedumpt'', zegt zij.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    alfons

    Dit lijkt mij een beetje overdreven. Lege jerrycans en bussen, autobanden waarvan elke auto in nederland is voorzien, verf die je kennelijk op een voetbalveld legaal mag gebruiken en wat munitie lijken mij nou niet bepaald schoolvoorbeelden van zwaar chemisch afval. Ik wil het dumpen van afval niet goedpraten, maar zo erg als hier wordt gesuggereerd is het nou ook weer niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.