Home

Achtergrond

Gemeenten alleen met gecertificeerde uitzenders in zee

Gemeenten willen alleen nog zaken doen met gecertificeerde uitzendbureaus die met Oost-Europeaanse werknemers werken.

Dat is een van de conclusies van de zogenoemde Polentop van gemeenten, die vandaag in Rotterdam plaatsvond.

De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus (Wonen) had honderd gemeenten uitgenodigd om met een gezamenlijk actieplan te komen over de aanpak van de problemen die zijn ontstaan door de grote toestroom van Poolse werknemers. De vijftig aanwezige gemeenten pleiten voor een gezamenlijke aanpak tussen gemeenten, het Rijk en werkgevers op het gebied van huisvesting, werkgelegenheid, onderwijs, volksgezondheid en integratie.

Minister Ella Vogelaar (Wijken) ontving de aanbevelingen na afloop van de top. Zij prees, evenal haar collega Piet Hein Donner (Sociale Zaken), die eerder op de conferentie aanwezig was, het initiatief van de gemeenten. "Dat minister Donner en ik aanwezig zijn, geeft aan dat het kabinet er absoluut prioriteit aan geeft om dit te regelen en met een oplossing voor de knelpunten te komen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.