Home

Achtergrond 1 reactie

'Geen rol voor private laboratoria bij plantaardige keuring'

Minister Gerda Verburg blijft bij haar standpunt dat private laboratoria geen officiële plantaardige keuringstaken mogen verrichten.

Nader overleg met de Europese Commissie heeft haar gesterkt in die opvatting. Dat schrijft Verburg in een brief aan de Kamer. Die had haar gevraagd om meer duidelijkheid over Europese richtlijnen dienaangaande.

Volgens de minister heeft de Commissie laten weten dat commerciële bedrijven geen officiële keuringstaken mogen uitvoeren. Wel heeft ze gevraagd toe te staan dat de private labs nog analyses doen. Dit wordt het komende half jaar besproken door de lidstaten. Het is "de uiterste grens van wat in Brussel haalbaar is", aldus Verburg.

Eerder besloot de minister al dat de private laboratoria per 1 juli 2008 geen officiële verklaringen meer mogen afgeven. Evemin ziet Verburg het zitten dat de private laboratoria de officiële keuringstaken onderbrengen in nieuw op te richten stichtingen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Aardappelteler

    Nou NAK Agro hebben jullie dat even mooi geflikt samen met de Brusselboys,ouwejongens krentenbrood en al het grondonderzoek voor AM vrijverklaring naar U zelf toegetrokken.Geen concurentie meer van vervelende tegenspelers,zullen de tarieven straks wel de pan uitrijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.