Home

Achtergrond 241 x bekeken

'Geen reparatie milieuvergunning De Heus'

Mengvoerbedrijf De Heus in Ravenstein moet een nieuwe milieuvergunning aanvragen.

Dat vindt actiecomité Het kan HEUS beter. De Heus Ravenstein produceert meer dan de in de milieuvergunning toegestane 140.000 ton veevoer. De provincie gedoogde de overschrijding totdat het actiecomité naar de Raad van State stapte. Deze vernietigde de milieuvergunning, waarna de provincie Noord-Brabant De Heus een dwangsom oplegde.

De provincie bekijkt nu de mogelijkheden voor reparatie van de milieuvergunning. Het actiecomité vindt echter dat een verhoging van de productiecapaciteit aan de nieuwste wetgeving getoetst moet worden. Dit betekent dat er een compleet nieuwe vergunning zou moeten komen.

Het comité noemt vele negatieve aspecten van de groei van het mengvoerbedrijf, zoals geluidsoverlast, verkeer, fijnstof en veiligheid. In gesprekken met de gemeente gaat het comité pleiten voor een nieuwe vergunning in plaats van reparatie van de bestaande vergunning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.