Home

Achtergrond 175 x bekeken

'Gebruik verstand bij bezoek aan Polen'

Pluimveehouders maken zich zorgen over de vogelpest in Duitsland en Polen, waar de gevaarlijke H5N1-variant is vastgesteld.

Transportwagens waarmee levend pluimvee of broedeieren naar deze landen zijn vervoerd, moeten terug in Nederland extra worden schoongemaakt en ontsmet.

Voor personenvervoer gelden geen beperkingen. De Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) en de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (NOP) hopen daarom dat mensen die de komende tijd naar Duitsland of Polen reizen hun verstand gebruiken.

PVE en NOP verwachten dat vooral veel in Nederland wonende Polen tijdens de kerstdagen hun moederland bezoeken voor familiebezoek. En al dat verkeer vergroot het risico dat het vogelpestvirus naar Nederland komt, aldus de organisaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.