Home

Achtergrond 414 x bekeken

GPS bij diertransport: gevraagd en al in werking

In de varkenssector is het goed om GPS toe te passen bij veetransport. Het GPS systeem maakt het mogelijk om op ieder moment van de dag te bekijken waar de vrachtwagen rijdt, wat de temperatuur is in de wagen en wanneer de klep open gaat. De veehouder zelf kan zo, via een inlogcode, ook kijken of het transport goed verloopt. In dit bericht kun je lezen dat er ook vanuit de politiek een roep ontstaat om GPS toe te passen bij diertransporten.

Op de foto zie je een van de nieuwste veewagens van deze tijd. Deze nieuwe veewagens zijn eigenlijk rijdende varkensstallen met alle nieuwste technieken. Ze kunnen de wagen koelen en verwarmen. De temperatuur in de wagen kunnen ze constant houden, onafhankelijk van de temperatuur buiten. Op deze manier is het voor de jongste en de oudste varkens een aangenaam en gezond vervoer. Uiteraard kunnen de varkens ook water drinken uit de nippels die in de vrachtwagen aanwezig zijn. Daarnaast is het dus mogelijk om alles met GPS te registreren.

De eerste bedrijven werken al met GPS bij veevervoer. Boerderij.nl maakte een reportage bij Gebroeders Dijk in Bergentheim. Die staat hieronder.

Of registreer je om te kunnen reageren.