Home

Achtergrond 4 reacties

Friesland Foods verwacht 20 tot 30 procent meer melk

Het zuivelbedrijf Friesland Foods verwacht dat de melkaanvoer bij zijn Nederlandse zuivelfabrieken tot 2015 zal stijgen met 20 tot 30 procent ofwel 1,3 miljard kilo naar 6,5 miljard kilo.

Deze forse stijging is een gevolg van het verdwijnen van de melkquotering. Dat maakt Friesland Foods bekend in zijn langetermijnplanning Visie 2015.

De zuivelfabrieken van Friesland Foods zijn nog niet ingericht op een groei van de melkstroom met 20 tot 30 procent. "Een groei van 10 procent kunnen zij de komende paar jaar wel verwerken. We willen de productie van de individuele melkveebedrijven voor de komende jaren in beeld krijgen. Op basis van de verwachte productie zullen we onze productiecapaciteit aanpassen", stelt Friesland Foods in zijn huisblad Koerier.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  grunninger boer

  Wel super stom van de directie om de melkfabriek in groningen te sluiten i.v.m. met de toekomstige produktie verhoging. Daarom een waarschuwing voor hun KIJK UIT WAT JE DOET!!!!!! Een andere fabriek kan er als het treft zo verder mee en als het treft zeggen nog veel meer boeren hun lidmaatschap op puur door de arrogante houding van de directie!

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Het voorspellend vermogen van Friesland Foods is niet altijd even groot, dus maar ff rustig afwachtten

 • no-profile-image

  gert

  tot 2015 zullen nog heel wat boeren stoppen ivb met gevorderde leeftijd die geen opvolger hebben, ook de regelgeving en de welzijnseisen zullen de groei vertragen

 • no-profile-image

  gerrit

  de veestapel wordt kleiner in nederland door regelgeving en welzijnseisen,maar ook door diergezondheidseisen van de zuivelindustrie zelf zal de uitstoot van melkkoeien groter worden.iedereen heeft de mond vol van een duurzame veestapel maar hoe hoger de eisen hoe minder duurzaam de veestapel.nederland was een exportland van melkvaarsen maar nu moeten er vaarsen worden ingevoerd met de gezondheidsrisico,s van dien.laatst zijn er nog 3koeien uit frankrijk ingevoerd met een voor nederland onbekende ziekte.de gezondheidseisen kunnen nog wel eens een averechtse uitwerking krijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.