Home

Achtergrond 154 x bekeken

Frans fruit goedkoper dan in 2006

De afnameprijzen voor Franse appelen en peren liggen dit jaar resp. 5,2 en 13,6 procent onder het niveau van vorig jaar.

Dat komt vooral door een moeilijker afzet, meldt het nationale bureau voor de statistiek l' Insee. De gemiddelde groenteprijs ligt op jaarbasis echter 5,8 procent hoger. Verder zijn kastanjes en noten flink duurder dan vorig jaar. Het prijsniveau voor kastanjes, die veel Fransen met de kerst gebruiken als vulling voor de kalkoen, ligt 43,5 procent hoger dan vorig jaar door een tekort aan aanbod. Door het duurdere veevoer zijn ook kalfsvlees en kip, kalkoen en gevogelte respectievelijk 18,0 en 20,3 procent duurder dan een jaar geleden. De melkprijzen zijn verder gestegen en liggen nu 20.9 procent boven het niveau van het najaar van 2006.

Of registreer je om te kunnen reageren.