Home

Achtergrond 1 reactie

Fortis koopt bakkerijen

Fortis heeft de in het Overijsselse Oldenzaal gevestigde Smithuis Bakkerijen overgenomen.

Dat heeft de Nederlands-Belgische bankverzekeraar vandaag bekendgemaakt, zonder daarbij financiële details te melden.

Het voormalige familiebedrijf, dat meer dan honderd jaar geleden is opgericht door de familie Smithuis, telt ruim driehonderd medewerkers. De bakkerijen produceren jaarlijks circa 50.000 ton aan broodproducten en realiseren een jaaromzet van rond de 50 miljoen euro.

De overname past volgens Fortis bij de strategie van de bankverzekeraar om belangen te verwerven "in middelgrote, groeiende ondernemingen met een unieke martkpositie''. De transactie wordt naar verwachting begin volgend jaar afgerond.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gerrit

    daar zien ze brood in

Of registreer je om te kunnen reageren.