Home

Achtergrond 204 x bekeken

Floriade levert Staatsbosbeheer extra hectares op

De komst van de Floriade 2012 in Venlo levert Staatbosbeheer extra hectares op. Dit maakt de gemeente Venlo bekend.

In ruil voor 9,5 hectare Floriade-grond krijgt Staatsbosbeheer er 57 terug. In vierkante meters is de natuur sterk in het voordeel: voor elke hectare industriegrond geeft Venlo zes hectare natuur terug.

De gemeente Venlo heeft de grond nodig voor de Floriade, die in 2012 door de regio Venlo wordt georganiseerd. Na afloop van de wereldtuinbouwtentoonstelling wordt het terrein een hoogwaardig bedrijventerrein, Greenpark Venlo.

Staatsbosbeheer kan met de verworven bos- en landbouwgronden duurzame natuurkernen behouden of versterken. Daarnaast kunnen deze waardevolle natuurgebieden in Venlo-West nu door middel van verbindingszones aan elkaar worden gekoppeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.