Home

Achtergrond

Fileleed drijft werknemer tot andere baan

Door het dagelijkse fileleed denkt bijna een kwart van de werknemers op dit moment na over een andere baan, dichter bij huis.

Dat blijkt vandaag uit het WoonKennis Jaarrapport 2007, een onderzoek onder ruim 6000 Nederlanders.

Bijna een op de acht werknemers (13 procent) is daadwerkelijk op zoek naar een huis dichter bij het werk. Van de groep die een baan dichter bij huis zoekt of dat overweegt, staat 71 procent elke dag minstens 20 minuten in de file. In sommige gevallen is dat dagelijks een uur.

Toch voelen werknemers er meer voor een andere baan te zoeken dan een ander huis dichter bij het werk. Ruim de helft van de ondervraagden woont op een afstand van tussen de 20 en 50 kilometer van het werk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.