Home

Achtergrond 182 x bekeken

Export naar record

De Nederlandse export breekt dit jaar alle records, zei staatssecretaris Frank Heemskerk (Buitenlandse Handel) vandaag tijdens een bijeenkomst in Den Haag.

De PvdA-bewindsman denkt dat Nederland dit jaar voor 417 miljard euro aan goederen en diensten zal uitvoeren, 25 miljard meer dan vorig jaar. In het derde kwartaal van dit jaar groeide de uitvoer met 7,5 procent.

Met deze cijfers is Nederland de zesde exporteur ter wereld. "Onze goede exportcijfers zijn in belangrijke mate te danken aan de voorspoedige ontwikkeling van de wereldeconomie. Er is vooral forse groei van export naar opkomende landen als China, India, Rusland, Turkije en Vietnam. We plukken dus de vruchten van de globalisering, van het meer en meer verweven raken van alle economieën'', aldus Heemskerk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.