Home

Achtergrond 166 x bekeken

Eurobiljet met nationale symbolen wordt moeilijk

Premier Jan Peter Balkenende vindt het een interessante gedachte om op een zijde van de eurobiljetten nationale symbolen te drukken.

Maar anders dan bij de euromunten, die dat al hebben, is dit moeilijk in te voeren. Dat zei hijvandaag in een reactie op een voorstel hiertoe van zijn CDA-partijgenoot Henk Jan Ormel tijdens het debat over de Staat van de Unie.

Terwijl de euromunten onder de verantwoordelijkheid vallen van de ministers van Financiën, wordt het papiergeld uitgegeven door de Europese Centrale Bank (ECB). Verandering van de biljetten zou instemming van de hele EU moeten hebben. Het kabinet zou een voorstel kunnen inbrengen, maar Balkenende vraagt zich af of er voldoende steun voor bestaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.