Home

Achtergrond 178 x bekeken

Elsevier: Van den Ende Nederlander van het jaar

Theaterproducent Joop van den Ende is door de redactie van het weekblad Elsevier gekozen tot Nederlander van het jaar.

Dat maakte het weekblad vandaag bekend. Voorgaande jaren ging de titel naar 'de soldaat' in Uruzgan (2006), Rijkman Groenink (2005) en Ayaan Hirsi Ali (2004).

Volgens de redactie drukte de zakenman ook in 2007 zijn stempel op de Nederlandse entertainmentindustrie. Zo verkocht hij een record aantal kaarten voor de musical Tarzan in zijn theater in Scheveningen. Ook startte hij een klein theater in Amsterdam-Noord en ging in Parijs zijn 31e theater open. Daarnaast kreeg Van den Ende het Erekruis in de Huisorde van Oranje en vierde hij zijn 65ste verjaardag. Volgens de redactie genoeg redenen om de titel dit jaar naar Van den Ende te laten gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.