Home

Achtergrond 196 x bekeken

Eigenaren dierenzaak: we staan met rug tegen muur

De eigenaren van de dierengroothandel Annen Animal Center in Hoogeveen, waar begin november tientallen mensen onwel werden, voelen zich financieel met de rug tegen de muur gezet.

Dat zeiden de broers Annen vandaag tijdens de eerste en enige keer dat ze met de pers wilden praten. De mensen werden onwel om nog steeds mysterieuze redenen.

De broers zeggen "voor tonnen het schip in gegaan te zijn''. Hun verzekeringsmaatschappij wil niets vergoeden. "Daarvoor is het een te unieke gebeurtenis'', aldus een van de broers. De schade loopt nog steeds op nu de zaak gesloten blijft voor het publiek. "De vijftien personeelsleden worden doorbetaald.'' Een dezer dagen beslist de bank over de toekomst van de zaak.

Het is een groot raadsel waardoor bezoekers en personeel van de zaak ziek zijn geworden. De gebroeders zeggen volledig in het duister te tasten over de oorzaak van de misère. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzocht de zaak direct maar kon geen stoffen vinden die de gezondheidsproblemen bij deze mensen hebben veroorzaakt.

Begin november lag een van de drie kaaimannen in de zaak dood in zijn verblijf. Vier dagen later werden zowel bezoekers als personeelsleden in de zaak onwel. Onder meer duizenden vogels moesten uiteindelijk worden geruimd.

De eigenaren zeggen ervan overtuigd te zijn dat de mensen niet onwel zijn geworden door massahysterie. "Zoiets komt niet uit de lucht vallen. De tintelingen, opgezette handen en rode vlekken waren wezenlijke klachten, zoiets zit niet tussen de oren.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.