Home

Achtergrond 143 x bekeken

'Effect herbeoordeling pas in 2009 voelbaar'

Het effect van de beperkingen op de nieuwe middelenlijst zal in 2009 merkbaar worden.

Dat schrijft LTO Nederland in reactie op de vaststelling van de definitieve middelenlijst. LTO Nederland is niet gelukkig met de uitkomst van de herbeoordeling door het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB).

Er moeten op korte termijn alternatieven worden gezocht voor middelen die per direct vervallen. Het komend teeltseizoen is het effect van de herbeoordeling nog gering. Dankzij de opgebruikregeling worden beperkingen pas merkbaar in het teeltseizoen van 2009.

"Door de opgebruiktermijn van 18 maanden lijkt het alsof er tijd is tot midden 2009 om een oplossing te vinden voor de overige beperkingen, maar deze tijd is beperkt en hard nodig," aldus LTO Nederland.

De herbeoordeelde lijst is op 4 december definitief vastgesteld door het CTGB. Na publicatie in de Staatscourant kunnen belanghebbenden binnen zes weken bezwaar maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.