Home

Achtergrond

Eén logo voor rijksoverheid

De rijksoverheid heeft één logo dat vanaf volgend jaar voor alle diensten gebruikt gaat worden.

Premier Jan Peter Balkenende onthulde het logo vandaag na afloop van de laatste ministerraad van dit jaar. Volgens hem zagen door de verschillende uitingen van de rijksoverheid de burgers "door de bomen het bos niet meer'', en is er nu eenduidigheid. "Dit symbool staat voor de overheid.''

Het logo, een gestileerd rijkswapen, is volgens Balkenende een "mooie combinatie van traditie en toekomst''. Voor het logo, dat is ontworpen door bureau Dumbar in Rotterdam, is de komende drie jaar 18 miljoen euro gereserveerd en het levert volgens de premier op termijn een besparing op van 5 miljoen per jaar.

Het logo wordt onderdeel van een nieuwe huisstijl voor de rijksoverheid. Halverwege volgend jaar is deze voor het eerst te zien. In 2011 is de nieuwe huisstijl helemaal ingevoerd.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.