Home

Achtergrond 295 x bekeken

Een kerstboom adopteren is hip

In drie jaar tijd is het aantal mensen dat een kerstboom wil adopteren vertienvoudigd.

Dat zegt Erwin Kooyman van de biologische boomkwekerij Randijk. In plaats van ieder jaar een nieuwe kerstboom aan te schaffen, kunnen mensen bij de kwekerij in Leusden een dennenboom adopteren. In de kersttijd staat de boom in huis en na kerst gaat deze weer in de volle grond.

Kooyman kan nauwelijks meer aan de vraag voldoen. "Mensen van Groningen tot Limburg bellen ons met de vraag of ze een boom kunnen halen. Er wordt steeds meer nagedacht over het milieu en deze bomen zijn milieuvriendelijk en biologisch.''

Het is het derde jaar dat de kwekerij biologische kerstbomen ter adoptie aanbiedt. Kooyman vertelt dat het eerste jaar honderd bomen werden geadopteerd, maar dat dit jaar waarschijnlijk alle duizend bomen een gastoudergezin krijgen.

Het adopteren van een boom kost tussen de 15 en 40 euro, afhankelijk van de grootte van de boom. Ook moet er 5 euro statiegeld worden betaald, aldus Kooyman. "Als de boom er slecht aan toe is als hij terugkomt dan krijgen mensen hun statiegeld niet terug. Meestal overleven twee tot drie bomen per jaar niet.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.