Home

Achtergrond 184 x bekeken

EVO zou graag schade verhalen op actievoerders

De regels binnen de Europese Unie moeten zo worden aangepast dat actievoerders gemakkelijker financieel aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de economische gevolgen die ontstaan door hun optreden.

Dat bepleit de Nederlandse verladersorganisatie EVO, nu de staking onder Italiaanse vrachtwagenchauffeurs in Italië voorbij lijkt. Italiaanse truckers blokkeerden vanaf maandag doorgangen bij grensovergangen en grotere havens uit protest tegen dure diesel.

Dick van den Broek Humphreij, algemeen directeur EVO: "De Europese Commissie moet het opruimen van blokkades sneller kunnen afdwingen. Nu hebben landen nog twee dagen om te reageren op een verzoek van Brussel, terwijl de schade bij grootschalige blokkades al snel honderden miljoenen euro's per dag bedraagt.''

De EVO-topman acht de kans groot dat er de komende tijd opnieuw blokkades komen in Italië. "De garantie dat een definitief einde is gekomen aan de Italiaanse blokkades, is flinterdun. Vakbondsleiders geven aan dat de blokkades worden opgeschort. Het risico dat bij de geringste tegenslag in de onderhandelingen het land wederom wordt platgelegd, is groot.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.