Home

Achtergrond 245 x bekeken 1 reactie

EVO vindt trekkerkenteken zinloos

De eigen vervoerders organisatie EVO ziet niets in het voorstel van TLN om voor landbouwvoertuigen een kenteken- en rijbewijsplicht in te voeren.

EVO vindt het onverantwoord om de agrarische sector met enorme kosten op te zadelen, terwijl er al regelgeving bestaat die de veiligheid waarborgt. De effectiviteit van een trekkerrijbewijs op de verkeersveiligheid is volgens de organisatie niet aangetoond.

Volgens haar heeft de Tweede Kamer eind 2006 niet zonder reden de motie Atsma aangenomen. Daarin werd het kabinet verzocht geen kenteken- en rijbewijsplicht voor landbouwvoertuigen in te voeren gelet op de extra kosten en administratieve lasten die dat met zich meebrengt. Minister Eurlings heeft deze motie uitgevoerd.

Alleen al een verplicht kenteken kost per trekker (met aanhangwagen) 660 euro aan extra kosten. En dan hebben we het nog niet over de kosten van een verplicht rijbewijs. De agrarische sector wordt al hard genoeg getroffen door de accijnsverhoging op rode diesel. Nog meer kosten kan het bedrijfsleven niet aan. Daarbij bestaat er geen Europese regelgeving ten aanzien van het trekkerrijbewijs.

Lees ook TLN wil af van trekker-concurrentie

Eén reactie

  • no-profile-image

    Thomas

    Juist!!

Of registreer je om te kunnen reageren.